Свързани новини

17.01.2020 17:56

Окончателно: 30 г. затвор за мъж, пребил приятелката си до смърт

Видян 2524 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ВКС окончателно осъди на 30 години затвор Божидар Димитров за убийството на Вероника Петрова в столичния кв. "Свобода" през 2018 г., предаде БТА.


Случаят придоби обществено внимание, след като стана известно, че Димитров системно е тормозил 24-годишната жена и са били подавани сигнали до полицията за насилие. Съседите разказваха пред bTV, че често са чували скандали и побоища от апартамента, викали са полиция, но мъжът не отварял вратата на пристигалите на място униформени. На събрание на живущите Божидар се оплакал, че „имал проблеми с това момиче“, че „му пречила в живота“.


В решението на ВКС пише, че деянието на подсъдимия Димитров „се явява като логичен завършек на упражнявания във времето над пострадалата продължителен системен физически и психически тормоз, с който тя не е успяла да се справи поради интелектуалния ѝ дефицит и манипулируемост, както и заради нехайството на близките ѝ и тромавостта в действията на съответните държавни институции за социална защита на такива лица“.


На първа инстанция Димитров получи 20 г. затвор, а при обжалването наказанието скочи на 30 г. – решение на съда, което според защитата е „явна несправедливост на наказанието“.


ВКС е отхвърлил искането на Димитров делото му да се върне на първа инстанция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.01.2020 21:06

    Браво на съда, в момента е много показателно. Истамбулската конвенция плаши някои партии и по-скоро касти до смърт, но явно засега може и без нея да има защита.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева