Свързани новини

30.08.2021 20:08

Около 200 души излязоха на протест в София срещу маските и мерките

Видян 1752 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Около двеста души се събраха тази вечер пред НДК на протест срещу противоепидемичните мерки и маските.

Демонстрацията беше подкрепена от симпатизанти на АБВ, "Възраждане", както и лично от доц. Атанас Мангъров, предаде OFFNews.bg.

Част от протестиращите поискаха оставката на доц. Ангел Кунчев. Поводът е докладът на главния държавен здравен инспектор, в който Кунчев предлага затягане на мерките при влизането на страната в т.нар. червена зона.

Представители на АБВ поискаха още приемането на законопроект, гарантиращ, че ваксинацията ще бъде доброволна.

Изненадващо протестиращите видяха и проблем с поднасянето на цветя на паметниците на Ботев и Левски от хора, носещи маски - това, според част от демонстрантите, е "предателство".

Протестиращ твърди, че има данни за 780 000 души, които са ослепели след ваксина. Въпросните данни били публикувани в сайта на ЕМА, но били "скрити" и "трябва да знаеш как да влезеш". (Разбира се, става въпрос за фалшива новина - б.р.)

    "Още малко дръжте и не се ваксинирайте. Аз съм в Германия и там е европейски фашизъм, но аз отстоях", каза същият демонстрант.

Кулминацията на протеста беше появата на доц. Мангъров, който заяви, че "тези ваксини не създават групов имунитет, може би пазят ваксинираните, може би им помагат да го карат по-леко" .

Той определи като "напълно безсмислени от медицинска гледна точка" предложените противоепидемични мерки и призова: "Не разваляйте настроението на един народ."

Протестът завърши с шествие по "Витошка" до здравното министерство. По време на шествието по "Витошка" демонстрантите скандираха "Долу маските!".


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.08.2021 20:26

    Ами протестирайте бе, вие само това можете да отричате и доброто, "утре" като почнете да мрете пак ще протестирате - защо мрете ! Нямате угодия, все някой друг ви пречи, стига да имате водач и като камилите тръгвате след него без да разсъждавате, затова и ИТН ви го "сложи" майсторски и ви прати на избори за да си върнете Тиквата и ГЕРБ ! Кретени !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.