Свързани новини

31.03.2022 17:13

Очаквам Гешев да поиска сваляне на имунитети за Хемус: Рашков

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вътрешният министър Бойко Рашков очаква главният прокурор Иван Гешев да направи искане до парламента за снемане на имунитет на бивши министри по едно от разследванията за Хемус


 


"По отношение на Хемус има едно разследване, което се провежда в Националната следствена служба. Там, доколкото аз разполагам с информация, те се занимават с лица, заемащи висши държавни постове. Да приемем, че са министри, но няма да им кажа имената. Очаквам в един момент прокурори да се еманципират от Гешев и да вземат правилни процесуални решения. При такава промяна очаквам те да поискат от главния прокурор да внесе искане в парламента за снемане на имунитета на тези лица", заяви министърът по време на представянето на отчета за дейността на МВР през 2021 г.


 


Рашков отправи сериозни критики към прокуратурата. "Виждаме как ни учат на право едни млади прокурорки. Тези, които четат лекции от фоайетата на Съдебната палата, защо мълчаха и бездействаха за строителството на магистрали, язовири и др. Не бяха предприели никакви действия по тези разкрития, които ние направихме. Това в унисон ли е с принципа на върховенството на закона те да безделничат", заяви Рашков.


 


По думите на Рашков МВР е изпратило над 100 случая, по които ведомството е приключило работа, но по които прокуратурата бездейства, те ще влязат в списък, който МВР ще изготви и ще представи на обществеността.
"Изпратени са в прокуратурата и те с месеци или с години стоят там и ние нямаме информация дали се движат, дали се прави нещо по тях или се ослушват - дали няма да навредят на някой от близките на Гешев от бившите управляващи и затова държат тези преписки и дела, както е техният професионален език "на трупчета", каза още Рашков.


 


Попитан дали МВР ще публикува списъка с магистрати и политици с имоти в чужбина, Рашков отговори, че тези лица са "бетонирани" от бившия главен прокурор Сотир Цацаров и ДАНС, защото този списък е с гриф "секретно" и поради тази причина няма как да бъде публикуван. Министърът обаче допусна, че шефът на ДАНС може да декласифицира информацията.


 


Кирил Пламенов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог