Софийският градски съд пусна от ареста единствения, обвинен до момента за злоупотреба с пари

Свързани новини

07.03.2022 13:07

Обвиниха турчин за контрабанда на злато за над 1 млн. лева

Видян 1401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийският градски съд пусна под домашен арест Борислав Колев, който е обвинен за изпиране на над 53 милиона лева от строежа на автомагистрала Хемус.


 


„С оглед на чистото му съдебно минало и семейното му положение съдът намира, че към настоящия момент мярка, която да изпълнява разпоредбата за неотклонението, е домашен арест“, реши съдебният състав, предаде БГНЕС.


 


Доказателствата по делото сочат, че изтеглените касови суми от парите за магистралата са били предавани в чанти и сакове на обвиняемия Колев, а после са били транспортирани с автомобил и оставяни за съхранение на специални места.


 


„Обвиняемият твърди, че има определена икономическа логика в използването на средства, които са били получавани от различните дружества по посочената структура, като аванс за строеж на лот на АМ Хемус, за който няма разрешение за строеж. Дори да има икономическа логика, то същата логика определено няма правно обяснение. Били са извършвани финансови операции с цел прикриване на истинския произход на получените средства“, заявиха от прокуратурата.


 


На лице са доказателства, че Борислав Колев е имал директно отношение към дружествата, които са извършили престъплението, стана ясно в съдебна зала. Съдът отчете, че по делото се извършват необходимите действия за откриване на истината, но засега други лица не са установени: „Вероятно са участвали повече от две или три лица в изпирането на парите, но това не означава, че Борислав Колев не е участвал в схемата“.


 


Според адвокат Христо Ботев, който защитава Колев, клиентът му е съдействал на разследващите органи по време на цялото разследване, а самата конструкция на обвинението не доказва дейност за пране на пари. Опасност от извършване на ново престъпление няма, защото Борислав Колев е с чисто съдебно минало, а задържането му е довело до негативни последствия за семейството му, каза още защитата.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец