09.11.2008 16:42

Общината подпомага гейсъбития

Видян 1378 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две събития, които спомагат за налагането на европейската гейкултура, са били финансово подкрепени от Столичната голяма община. Това стана ясно от разследване на 19’.
По-скандалното е изложбата на Пиер и Жил, която беше подредена в Софийската градска художествена галерия. Двамата са последователи на друга гейдвойка в изкуството Гилбърт и Джордж - оригиналите на кичозната фотография. Труд пише: “Пиер и Жил така и не успяват да заинтригуват критиката и изкуствоведите - може би защото са втори, а може би, защото в картинките им всичко е казано директно и безпардонно.” И пита: “ДОСТАТЪЧНО ЛИ Е ДА СИ ГЕЙ, ЗА ДА СИ ЗНАМЕНИТОСТ?”
Заставането на Общината зад такъв проект организационно и финансово се приема за скандално. Още повече, субсидията се дава на куратор – издание. И то издание, в което съдружник е Икономедия – същото издателство, което ще даде на Бойко Борисов трибуна за статии всяка седмица в нов делничен вестник.
В артсредите за връзка между кмета и издателството се смята Мартин Заимов – заместник-шеф на СОС. Потърсихме го за коментар, а той заяви: “Нямам точен спомен колко пари даде Общината. Отговорността си носи кметът”. Финансистът предположи, че ще да става въпрос за 20-ина хиляди лева като не е ясно дали това включва и бонус – предоставяне на СГХГ без наем.
Второто събитие, “подпомогнато с подобна сума” по думите на Заимов, пак е на групата Икономедия – денс фестивал. Внукът на царския генерал – съветски шпионин обаче е категоричен: “Ако бях кмет, и аз щях да подкрепя двете прояви”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби