„ В този смисъл считаме, че са налице достатъчно значими предпоставки, които налагат да се предвиди запазване на мярката за подпомагане на таксиметровите превозвачи и през следващата календарна година, по начина, реализиран през 2021г. и 2022г.“, пише в мотивите на съветниците.

Свързани новини

20.10.2022 13:13

Общинари предлагат държавата да поеме част от данъка на столичните таксита

Видян 1069 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Облекчение за таксиметровите шофьори предлагат общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС в София, съобщи БГНЕС. Идеята им е за 2023-а година данъкът върху таксиметров превоз на пътници да е в размер на 850 лева. От тези пари само 300 лева да се заплащат от превозвачите, а разликата да бъде поета от държавния бюджет, чрез компенсиране в бюджета на Столичната община.


Вносители на проекта са съветниците Зафир Зарков и Христиан Петров от ГЕРБ/СДС и председателят на Комисията по транспорт Карлос Контрера.


Мотивът за тяхното предложение е, че в почти 2-годишната ковид обстановка в страната и усложнените международни отношения се прогнозира, че икономическите последици върху различните браншове са много динамични и сложни.


На фона на драстично нарастване на разходите и цените в транспортния бранш, на тока и на разходите за персонал има спад в потреблението на таксиметрови услуги. Подобен спад има и в туристическите, транспортните и други услуги заради здравната и икономическата криза, мотивират се вносителите на предложението.


„ В този смисъл считаме, че са налице достатъчно значими предпоставки, които налагат да се предвиди запазване на мярката за подпомагане на таксиметровите превозвачи и през следващата календарна година, по начина, реализиран през 2021г. и 2022г.“, пише в мотивите на съветниците.


В последните две години по време на ковид пандемията Столичният общински съвет прие редица мерки, подпомагащи най-вече малкия и средния бизнес на територията на Столичната община.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 20.10.2022 13:55

    Броят на такситата е повече от необходимото в София. Цените им са все едно карат на бензин, а разходите им са много по-малки, защото карат на метан. А сега с данъците на хората да се плащат техните данъци. Е лакеите на Фандъчка се уляха. Но догодина идват кметски избори и тези вече са пътници!

  • 001 нагли апаши 20.10.2022 13:28

    Тези хиени от ГЕРБ в СОС що не плащат те част от данъка и без това бая милиони кашираха от далавери и корупционни схеми за сметка на столичани. Целият център се ремонтира по няколко пъти и пак всичко е гроб, Витоша, граФ Игнатиев, Седмочислениците....само съд и затвор за тези престъпници

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.