Технологичните титани в САЩ

Свързани новини

25.02.2024 07:32

Общата пазарна капитализация на 7-те най-големи компании в САЩ би ги превърнала в №2 фондова борса в света: Deutsche Bankвтора

Видян 18401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седемте най-големи американски технологични компании имат по-голяма пазарна капитализация от компаниите в почти всички други големи икономики в света, съобщи CNBC, позовавайки се на проучване на Deutsche Bank.

Според анализаторите на банката общата пазарна капитализация и бързо растящите печалби на така наречените Великолепната седморка - Apple, Meta, Amazon, Alphabet, Tesla, Microsoft и Nvidia - надхвърлят тези на публично търгуваните фирми в почти всяка друга страна от Г-20. Само Китай и Япония имат по-големи печалби, когато става въпрос за техните листвани на борсата компании, казват анализаторите.

Освен това само общата пазарна капитализация на фирмите би ги превърнала във втората по големина борса в света. Microsoft и Apple например имат пазарна капитализация, която почти се равнява на общата стойност на листваните компании във Франция, Саудитска Арабия и Обединеното кралство.

Анализаторите основават своето проучване на оценките на 36 компании, които са сред първите пет в S&P 500 от 60-те години насам.

Макар че не всички от първенците се представиха еднакво добре на фондовия пазар през последните месеци - цената на акциите на Tesla е спаднала с около 20% от началото на 2024 г., докато тази на Nvidia се е повишила с близо 47% за това време - "ядрото на групата са най-големите и най-успешните компании в САЩ, а с това и в света от много години насам", според Джим Рийд, ръководител на отдела за глобална икономика и тематични изследвания на Deutsche Bank.


Възвръщаемостта на фондовия пазар на S&P 500 през миналата година беше силно концентрирана сред "Великолепните 7", докато много други акции в индекса изпитваха трудности. Въпреки това Deutsche Bank предупреди, че ако инвеститорите продължат да подкрепят технологичните акции, може да рискуват да пропуснат други изгодни инвестиционни възможности.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв