Свързани новини

20.02.2013 16:19

Обща стачка парализира живота в Гърция

Видян 1533 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първата за тази година всеобща 24-часова стачка започна в Гърция. Гражданите протестират срещу мерките за икономии, провеждани от правителството в замяна на кредити от Европейския съюз и Международния валутен фонд, съобщи Риа Новости.


В страната са затворени учреждения, банки, пощите и част от магазините. В болниците работят само дежурните лекари. Към стачката се присъединиха училищата и университетите, прекратиха работа съдилищата. Медиите стачкуват вече втори ден поред, макар че снощи правителството на Андонис Самарас успя по съдебен път да задължи телевизията да излъчи репортаж за посещението на френския президент Франсоа Оланд в Гърция.


Международното летище в Атина отмени 17 полета заради стачка на местната авиокомпания. Парализиран е транспортът в цялата страна: влаковете не се движат, както и корабите. Общественият транспорт в Атина се движи на големи паузи, единствено метрото работи нормално.


Водещите синдикати настояват за отмяна на споразуменията с ЕС и МВФ, в замяна на които Гърция получава многомилиардна кредитна подкрепа. В близките две години Гърция се задължи да съкрати разходите с над 13,5 милиарда евро допълнително към съкращенията, които вече бяха предприети през предходните три години. Профсъюзите настояват за отмяна на планираното съкращаване на 25 хиляди работни места в държавния сектор през тази година. Те посочват, че безработицата и без това е надхвърлила 27% от икономическо активното население.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв