Свързани новини

20.04.2021 15:04

Обмислят всякакви възможни варианти за облекчено влизане на туристите в страната

Видян 2004 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Обмислят се всякакви възможни варианти за облекчено влизане на туристите в страната. Предложили сме три възможности - сертификат за ваксинация, негативен PCR или сертификат за наличие на антитела. До края на седмицата очакваме Министерството на здравеопазването да издаде заповед с ясни и точни критерии за влизане в Република България”. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова пред медии във Варна.


„Разчитам на здравните власти и тяхното решение, така че за майските празници да имаме посещения”, уточни вицепремиерът.


Николова обясни още, че предвид факта, че туризмът е структурно определящ отрасъл за икономиката на страната, както и наближаващият летен туристически сезон, бе решено да се положат необходимите усилия заетите в отрасъла лица, които желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, да бъдат навременно имунизирани.


„Призовавам бранша да бъде активен, за да може ефективно да се организира ваксинирането”, каза Николова. Тя уточни, че за целта е необходимо да се предвидят съответните количества ваксини, както и да се създаде ред на регионално ниво от РЗИ за обхващане на тези, които искат, в сравнително кратки срокове.


„В България пристигнаха 62 010 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech. На 18 април в страната пристигнаха и 38 400 дози от ваксината срещу COVID-19 на производителя Moderna. Доставените количества веднага са разпределени към регионалните здравни инспекции в страната. Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква до края на седмицата, от производителя Janssen – 24 000 дози“, каза министър Николова. Тя информира още, че към момента 86 000 заети в сектор туризъм вече са заявили желание да им бъде поставена ваксина.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.04.2021 16:22

    ВАКСИНИТЕ И СЕРТИФИКАТИТЕ СА НЕЗАКОННИ, БОЛЕСТТА СПИН Е ПОЛУЧЕНА ЧРЕЗ ВАКСИНИ, ПРАВЕНИ С ТЪКАНИ НА БОЛНИ ЗЕЛЕНИ МАЙМУНИ, СЕГА АЗ СЪЩО Е С МАЙМУНСКИ ТЪКАНИ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци