Турският президент Реджеп Тайип Ердоган също е коментира инцидента, като е обясни, че тези мини експлоадират сами и се самоунищожават веднага щом излязат на повърхността

Свързани новини

26.03.2022 17:03

Обезвредиха мина край Босфора

Видян 3311 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мината в Черно море е била обезвредена, а движението в Босфора нормализирано днес следобед около 16.00, съобщава Нaberler.com.



Турският министър на отбраната Хулуси Акар потвърди, че мина, забелязана в Босфора, е била обезвредена от екипите за подводна отбрана (SAS) на военноморските сили на Турция, предаде турската частна телевизия НТВ. Мината е била руско производство и е съдържала около 30 кг експлозив. Подобна мина има капацитет да потопи всякакъв кораб, посочва телевизията.


 По думите на Акар става дума за стар вид мина, която е била обезвредена от екипите за подводна отбрана SAS. Министърът посочи, че във връзка със случая турската страна е в контакт с руските и украинските власти.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган също е коментира инцидента, като е обясни, че тези мини експлоадират сами и се самоунищожават веднага щом излязат на повърхността. "Освен това нашият флот е взел всички предпазни мерки", е посочил Ердоган.


По-рано бе съобщено, че обект, наподобяващ мина, е бил забелязан в района на пролива, съобщава електронното издание на в. "Миллиет". Предполагаше се, че може да става въпрос за плаваща мина, донесена



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион