В същото време Би Би Си ще получи допълнителни 4,1 млн. паунда (5,4 млн. долара) за своите украински и руски езикови услуги и за "борба с дезинформацията за войната в Украйна

Свързани новини

24.03.2022 11:48

Обединеното кралство обеща още оръжия с висока експлозивност за Киев

Видян 1527 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обединеното кралство съобщи, че ще изпрати още противотанкови ракети на Украйна, тъй като държавите от НАТО ще обсъдят допълнителна подкрепа за Киев на фона на военната кампания на Русия, която започна точно преди един месец.




Лондон ще достави 6 000 противотанкови и "силно експлозивни" ракети, както и военна помощ в размер на 25 млн. паунда (32,9 млн. долара), съобщи правителството в четвъртък. Това е допълнение към над 4000 противотанкови оръжия, включително ракети Javelin и NLAW, които вече са изпратени на Киев.




В същото време Би Би Си ще получи допълнителни 4,1 млн. паунда (5,4 млн. долара) за своите украински и руски езикови услуги и за "борба с дезинформацията за войната в Украйна".


 


Руският медиен регулатор Роскомнадзор обвини Би Би Си, че разпространява дезинформация за руската военна кампания в Украйна, и блокира достъпа до уебсайта ѝ в началото на март.


 


Обединеното кралство ще работи за "увеличаване на военната и икономическата подкрепа за Украйна, за укрепване на нейната отбрана, докато тя обръща хода на борбата", заяви министър-председателят Борис Джонсън. "Можем да поддържаме пламъка на свободата в Украйна или да рискуваме той да угасне в цяла Европа и по света. "




Държавите - членки на НАТО, ще се срещнат в четвъртък, за да обсъдят по-нататъшни действия в отговор на руската кампания в Украйна, включително и предоставяне на повече смъртоносна помощ. Шведският министър на отбраната Петер Хултквист заяви, че страната му ще предостави 5000 противотанкови оръжия, а Deutsche Presse-Agentur съобщи в сряда, че Германия планира да изпрати още 2000 противотанкови оръжия.


 


 


Западните страни обаче досега отхвърляха многократните молби на Украйна да свалят руските военни самолети, прелитащи над страната, опасявайки се от пряка конфронтация с Москва. САЩ също така отхвърлиха предложението на Полша да доставят на Киев бойни самолети от съветската епоха.



   Снимка: ВВС


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева