НСО

Свързани новини

07.02.2024 18:00

НСО обяви 34 свободни позиции за охранители, шофьори и автомонтьори

Видян 528 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националната служба за охрана (НСО) търси да назначи 34-ма служители на сержантски длъжности – 20 охранители, 10 шофьори, трима автомонтьори и един сътрудник по поддържка на машини и инструменти.


Документи за кандидатстване за длъжностите „младши сътрудник”-охранител и „младши сътрудник”-шофьор се подават до 7 март 2024 г. включително.


Свободните 20 длъжности за охранители в НСО са за кандидати до 32 години със завършено средно или по-високо образование. Новопостъпилите служители ще преминат начално военно обучение и първоначална професионална подготовка, с която ще придобият специфични знания и умения за използване на огнестрелно оръжие, специализирано оборудване и тактика и техники за защита.


Кандидатите трябва да са пълнолетни български граждани с чисто съдебно минало, да са физически и психологически пригодни, както и да притежават свидетелство за управление на МПС от категория „B”.


Кандидатите за служители по охраната преминават през изпит за установяване на физическа подготовка, психологическо изследване и заключително интервю.


Свободните 10 сержантски длъжности за шофьори в НСО са за кандидати, не по-възрастни от 40 години, физически и психологически пригодни, със завършено поне средно образование и с чисто съдебно минало. Кандидатите трябва да притежават свидетелство за управление на МПС от категория „C” и да не са лишавани от право на управление на МПС през последните 3 години. Сред изискваните документи е и удостоверение (справка) от МВР-Пътна полиция за наложените наказания на водача.


Кандидатите за водачи на МПС преминават през изпит за установяване на физическа подготовка и изпит за установяване на ниво на специфични знания и умения за изпълнение на длъжността, в т.ч. практически изпит с управление на автомобили от различни категории („C” и „B”) на полигон и в градски условия. На следващите етапи кандидатите ще преминат през психологично изследване и заключително интервю.
До 7 март 2024 г. включително се приемат документи на кандидати за сержанти в НСО за 3 (три) свободни длъжности „младши сътрудник“ – автомонтьор. Кандидатите трябва да имат завършено поне средно образование и професионална квалификация в областта на автотранспортната техника, да не са по-възрастни от 40 години и да са с чисто съдебно минало.


Кандидатите за автомонтьори в НСО също преминават през три етапа на конкурсната процедура – изпит за установяване на нивото на специфични знания и умения, психологично изследване и заключително интервю.
Една свободна длъжност е обявена за сержант на длъжност „младши сътрудник“-поддръжка на машини и инструменти. Изискванията за заемане на длъжността са идентични с тези за длъжност „младши сътрудник“-автомонтьор, като кандидатите трябва да имат професионална квалификация в областите машини и съоръжения, машинен техник и енергийни съоръжения и инсталации или сходна. Срокът за кандидатстване също е 7 март т.г.


Документи се приемат всеки работен ден от 09:00 часа до 11:00 часа и от 14:00 часа до 16:00 часа в приемната стая на контролно-пропускателния пункт на НСО на адрес: гр. София, бул. „Черни връх“ № 43.
Подробна информация за конкурсните процедури, за изискванията към кандидатите, нормативите, които следва те да покрият, както и необходимите документи, са публикувани в раздел „Кариера в НСО/Конкурси“ на интернет страницата на НСО на адрес: https://nso.bg/enumcat.php?cat=competitions.   


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Червената шапчица 08.02.2024 09:12

    Лично кака Деса ще ги подбира …

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей