Свързани новини

17.06.2009 15:31

Новите вълци потрошили контейнери за 12 млн. лв.

Видян 1555 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новите вълци са потрошили контейнери за 12 милиона лева, собственост на предишния концесионер по чистотата „Новера“, научи 19`. 


За „акцията“, в резултат на която - една от всеки три кофи в София е потрошена, алармираха граждани в редакцията. Както писахме, вероятно проблемът се създава от нежеланието на новите концесионери да върнат на старите чистачи принадлежащите им контейнери. Другата причина е неумението на работниците да оперират с машините.


 Контейнерите на „Новера“ останаха по решение прокуратурата на разположение на общината и след предварителното прекратяване на договора. После „арестуваните“ кофи бяха „освободени“ с решение на обвинението. От фирмата обаче не ги прибраха, защото продължиха да извършват сметосъбиране като част от Националния кризисен щаб за боклука.


Миналата седмица от кметството съобщиха, че вече е договорен графика, по който бившият чистач на София ще започне да прибира контейнерите си. Малко след това обаче хората сигнализираха за потрошения инвентар.


Помним, че през март, когато фирмата се изтегли от пет столични района след изтичане но договора за чистене, наследниците й не можаха да сложат навреме новите контейнери и квартали като „Люлин“ и „Младост“ затънаха в смет.  Настоящото изтегляне на кофите е ново предизвикателство към новите чистачи, които вече трябва да са купили нови кофи за 1,2 млн. лв. А бившият вече чистач възнамеряваше инвестират 1,048 млн. евро в съдове за смет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева