17.12.2012 11:20

Нови 130 хиляди работни места ще бъдат разкрити през 2013 година

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нови 130 хиляди работни места обеща през 2013 година министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов при посещението си в Бургас вчера. По думите му те ще бъдат осигурени от различните програми за стимулиране на наемането на млади хора, финансирани с европейски средства. Специално внимание ще бъде отделено на личните асистенти, чийто брой през новата година ще се увеличи с над 4 хиляди.


Нови над 130 хиляди работни места ще бъдат открити през 2013 година. Обещанието направи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Къде ще бъде осигурена заетост на безработните?


"По оперативната програма "Човешки ресурси", по схемите "Развитие и подкрепа за заетост", стажантските програми за младите хора "Първа работа", Ново работно място, личните асистенти, ще бъдат открити новите работни места, обясни Младенов.


През 2013 година ще бъдат наети и 4400 лични асистенти по стартиращата програма „Помощ в дома”. По нея ще работят 166 общини в цялата страна, а след наемането на още лични асистенти, които ще се грижат допълнително за над 30 хиляди хора в неравностойно социално положение, общият им брой у нас ще надхвърли 17 хиляди. За пореден път министър Младенов обясни, че допреди месец е имало макар и минимална надежда да бъдат осигурени коледни надбавки за пенсионерите.


"Нещата с приходната част вървяха добре до последно, но в крайна сметка не получихме тези средства от Европейските фондове, които трябваше да получим –над 800 млн. лева, които България си ги е изработила тези пари и от там се получи тази ситуация.", обяви още Младенов.


Социалният министър припомни че от догодина правителството дава 600 млн. лева повече за пенсии,както и това, че от 1 април част от възрастните хора ще получават повече с 9,8 на сто.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби