06.07.2011 17:53

Нова тактика: Набират терористи в нета

Видян 2684 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нови методи за прилъгване и набиране на камикадзета предприеха терористичните групировки. „Лидерите на световните терористични организации активно използват интернет и най-новия тип комуникации, за да набират нови членове към тях“, каза руският ръководител на Секретните служби Александър Бортников. „В днешно време активността на много терористични организации е независима от Ал Кайда и Бин Ладен. Техните лидери засилено използват медиите и интернет пространството, за да се рекламират“, отбеляза Бортников.


„В момента интернет е истинско бойно поле между идеите на различните хора, особено младите. Мрежата е универсален инструмент, който спомага за набирането и обучаването на нови членове към терористичните организации. Също дава възможност за планиране и координация на терористичните дейности“, продължи руският ръководител на секретните служби. От думите му стана ясно, че основната цел на службите през следващите 3 години е да намерят начини за предотвратяване на този тип комуникация.


Междувременно бяха публикувани имената на над 2 000 организации и физически лица в Российская газета, спонсорирали тероризма в света. Частта за тероризма в Русия – 46 организации и 1510 физически лица, е предоставена на вестника от руското МвнР. Списъкът за терористичната дейност извън границите на Русия – 104 организации и 401 физически лица – е съставен по официални данни на ООН.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей