С 10% да се актуализират пенсиите от 1-ви юли и едновременно с това в размера на пенсиите да се включи COVID добавката от 60 лв., предвиждат промените

Свързани новини

02.06.2022 15:42

НОИ утвърди актуализациите на пенсиите

Видян 1296 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Промените в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване, които ще влязат в сила от 1-ви юли тази година е утвърден от Надзорния съвет на НОИ, с два гласа против -  един от страна на бизнесът и един от страна на синдикатите.


 


Разходите на общественото осигуряване за пенсии ще се завишат с 1 милиард 467 милиона лева.


 



С 10% да се актуализират пенсиите от 1-ви юли и едновременно с това в размера на пенсиите да се включи COVID добавката от 60 лв., предвиждат промените. Минималната пенсия за стаж и възраст ще достигне 467 лв., а максималната пенсия - 2000 лв.


 


От 1-ви октомври максималната пенсия ще е в нов, по-висок размер - 3400 лв., а ако 770 хил. пенсии за трудова дейност ще се увеличат с 15%, след като се осъвременят по модифицирано правило.


 


Надзорът на НОИ е утвърдил и нов размер на социалната пенсия за старост от 1-ви юли. Тя ще бъде 247 лв., като в момента е 170 лв.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.