Свързани новини

05.09.2014 17:50

Нивата на реките се повишават

Видян 1407 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Остава тенденцията за повишаване в нивата на реките, съобщават от Министерство на околната среда и водите (МОСВ). По данни на басейновите дирекции и експлоатационните дружества няма преливащи язовири. Водните нива се поддържат чрез работа на ВЕЦ и/или през основен изпускател.


От екоминистерството уверяват, че няма данни за засегнати населени места и за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях.


Водните нива в речните легла в областите Видин, Монтана, Враца, Габрово, Велико Търново и Търговище са повишени вследствие падналите валежи. Няма данни за преливания и критични ситуации по черноморските реки, както и за нанесени щети и засегнати населени места от вредното въздействие на водите на територията на Източнобеломорски район.


От МОСВ посочват, че язовирите на територията са под контрол, част от тях се изпускат контролирано за поддържане на водните обеми в минимално количество и готовност за поемане на евентуален по-голям приток и се наблюдават. Притокът към тях се е увеличил и голяма част от тях са повишили нивата си, но към настоящия момент няма постъпили данни и сигнали за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях. Няма постъпили сигнали и в Басейнова дирекция - Благоевград за аварийни ситуации по язовирните стени в района и съоръженията към тях.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей