На свое заседание Общопартийната контролна комисия на БСП с мнозинство от 17 "за" и 2 "въздържали се" реши, че двамата не могат да вземат участие в заседанието и да гласуват

Свързани новини

10.10.2022 10:03

Нинова пак сгази закона

Видян 1414 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Соцлидерът Корнелия Нинова отново оцеля, въпреки призивите за оставка. Те дойдоха за пореден път след разгрома на изборите на 2 октомври, които пратиха БСП на пето място с антирекорд за 131 г. - едноцифренпроцент от гласувалите. И с нови 35 000 изгубени гласа. Самата Нинова обаче не видя резултатите като трагични, а като “близки до тези от ноември миналата година”.


От БСП се събраха на Национален съвет, от който бяха изключени основните критици на соцлидера - Кирил Добрев и Калоян Паргов, въпреки задължителните съдебни решения. Нинова пак прегази закона и доказа, че е лъгала на пресконференцията си във вторник. Тогава отрече да е газен законът на предишния НС на БСП по същия начин.


На пленума на Левицата бе прието предложението й - да се проведе партиен конгрес през февруари. В дневния му ред е реформа в партията, но не и смяна на ръководството, обяви самата Нинова на пресконференция след заседанието. Тя призна, че е имало предложения на конгреса да бъде избран нов председател, но в крайна сметка били приети други теми за обсъждане  - реформа в партията и широка коалиция с леви формации.


На свое заседание Общопартийната контролна комисия на БСП с мнозинство от 17 "за" и 2 "въздържали се" реши, че Паргов и Добрев не могат да вземат участие в заседанието и да гласуват. Те бяха бламирани, въпреки решението на Върховния касационен съд, който още през лятото възстанови изключения от партията Добрев и наказания Паргов като членове на Националния съвет на БСП – нещо, което юристът Нинова би трябвало да разбира и да спазва.


“Придружен съм от съдебно решение. Аз съм член на Националния съвет на БСП”, заяви Добрев преди самия съвет. “Ако БСП е българска партия, то аз мога да присъствам на пленума”, подчерта той. Според него БСП с това ръководство няма да просъществува дълго.


Напомняме, че през тази седмица стана ясно, че прокуратурата е образувала проверка срещу Нинова по жалба на Добрев във връзка с неспазването на закона от "юристката".


"Събрахме близо 90 подписа за оставката на Нинова (б.р. това би била половината от 180 в НС на БСП)”, заяви пред журналисти Паргов преди старта на Националния съвет на БСП. "Има вероятност да надделее разумът", каза още той, но в крайна сметка не позна.


Паргов подчерта, че съветът е свикан, за да може като висш орган на партията да обсъди "тази унизителна ситуация", в която се намира Левицата. А именно едноцифреният резултат, получен на изборите.


"Това означава, че една партия като Възраждане, която не ви допуска до пресконференции, само до преди няколко години беше 1%, а днес е вече и тя пред нас", допълни Паргов. Той добави, че не е нормално за една стогодишна партия, която е била твърдо вляво, днес да бъде изместена от една център-либерална партия като Продължаваме промяната и от Възраждане.


По-късно стана ясно, че евродепутатите от БСП Сергей Станишев, Петър Витанов и Елена Йончева също искат оставката на Нинова. Те излязоха със съответната позиция, разпространена преди пленума, а причината отново е резултатът на БСП на парламентарните избори на 2 октомври.

“Социалистическата партия, начело с Корнелия Нинова, за последните 5 г. изгуби подкрепата на повече от 700 000 българи. От значим фактор в политическия живот, който задава посоката на развитието на България, БСП се превърна в малка формация. И продължава да се срива. Една десета от местата в НС, отредени на 2 октомври на БСП, не могат да са повод за гордост. Партията не трябва да допуска да стои в ъгъла и да отчита като успех факта, че е изгубила само малко. Нейната роля е да бъде лидер, да задава посоката на развитие, да бъде търсена от стабилни партньори, с които заедно да управлява. БСП, начело с Нинова, с лека ръка пропиля тази възможност”, сочи становището на евродепутатите.


Припомняме, че преди дни с “апел за незабавна промяна” излязоха и от Младежкото обединение в БСП.


Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.10.2022 07:34

    Явно не само Нинова е западен агент в БСП

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв