Свързани новини

30.11.2021 15:34

Няма обща рецепта за Арапя, всеки случай е различен: Гл. архитект на Царево

Видян 3095 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На проведено заседание на Общинския съвет в Царево, една от темите която се разисква е липсата на Общ устройствен план и проблемите с караваните и бунгалата около плаж Арапя и другите къмпинги. Поводът са сигнали от независим общински съветник и разследване на прокуратурата, което приключи с отказ за образуване на наказателно производство.
Според независимия общински съветник и кандидат за народен представител Емил Пейчев става дума за изнудване и събиране на такса спокойствие, като същия заявява публично, че решение на казуса с поставянето на обекти има, но от общината умишлено крият това. Местният политик разбуни духовете не само с подаването на сигналите, но и с това, че заяви след прекратяването на разследването, че ще иска отвод на наблюдаващия прокурор и възобновяване.
Прокуратурата не откри престъпление нито при въпросната такса, нито за подадения сигнал за незаконни къмпинги в земеделски земи, а темата беше разисквана на общоградско събрание преди дни и на сесия на Общинския съвет днес.
Според главния архитект на морската община, който е от Бургас и със солиден опит в областната управа, проблемът е сложен и няма обща рецепта за неговото решаване, както се твърди от подаващия сигналите и повдигащ темата общински съветник Пейчев.
Пред общинския съвет арх. Даниел Калудов заяви: „ Чл. 56 от Закона за устройство на територията не разделя имотите на земеделски или урбанизирани, а е дадена възможност и в двата вида имоти да има преместваеми обекти. Разликата е в документите, които се изискват в едните и в другите случа. За урбанизираните територии всички са наясно, че проблеми няма – изготвя се инвестиционен проект, който се одобрява от мен и се издава разрешение за поставяне. За земеделски земи обаче процедурата е съвсем различна – необходимо е становище от РИОСВ и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв