Свързани новини

02.07.2021 10:21

Няма как да спрем строителство, което не е започнало: Комитова за АМ Хемус

Видян 3163 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Никой не спира строителството на магистрала „Хемус”. Важно е обаче кой би могъл да го спре. Първо - могат да го спрат фирмите, които могат да кажат на работниците си, че нямат пари за заплати. Това ще бъде лъжа, защото те имат много пари, но е възможно този процес да се случи по други причини. Искам да кажа на работниците, че фирмите имат пари. Г-н Беличев също може да спре строителството. Той е шеф на „Автомагистрали” ЕАД и на всички подизпълнители.  Аз нямам власт над него. Въпреки че „Автомагистрали” ЕАД е собственост на МРРБ, г-н Беличев може да се уволни, само ако той сам реши". Това заяви в студиото на „Здравей, България” министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.


„Държавата отделя много пари за строителството им. Фирмите, които изпълняват проектите, се оплакват от години, че парите за строителството са малко. Държавата е права, че се дават много пари, и фирмите са прави, че получават малко. Гражданите пък са недоволни от ниското качество. Защо се случва така? Механизмът, по който се надписва сметката, е ясен. При т.нар. „инженеринг”, ако за един път трябват 100 кубика бетон за качествена работа, в сметката се записват 200. Цената остава пазарна, но количеството е завишено. Същата е схемата и със свлачищата. При всички тях няма обществени поръчки”, обясни Комитова


Тя добави, че строежът на магистрала „Хемус” представлява едно трасе от 250 км от Ябланица до Шумен.


„Това е равно на магистрала „Тракия” от Пловдив до Бургас. „Хемус” е разделена на 9 участъка за строителство. За участъците от 1 до 6 сме одобрили 1.95 млрд. лв, а за участъците 7,8 и 9 сме осигурили 1.8 млрд. лв.”, обясни тя.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Иван Якимов 02.07.2021 09:54

    "Аз нямам власт над него. Въпреки че „Автомагистрали” ЕАД е собственост на МРРБ, "г-н Беличев може да се уволни, само ако той сам реши". Това заяви в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова." Възможно ли е това да е истина в страна, член на ЕС, м-р Комитова? Има ли такъв закон в РБ? Ако да, от кога е, конституционалистите вероятно могат да кажат, коя мъдра партийна сила го е прокарала през парламента, като е направила управителите на държавните предприятия по-несменяеми от прекрасния ни ГЛАВЕН ПРОКУРОР,който има основания да завиди на ГОСПОДин Беличев?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион