Няма данни детето да се е возило в градския транспорт. Проверяват се всички камери - общински и на частни домове. Властите призовават хората да продължават да подават сигнали. До момента получените са 39.

Свързани новини

14.11.2022 10:11

Няма доказателства изчезналият Александър да е жертва на престъпление: Прокуратурата

Видян 336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Не са събрани доказателства, които да сочат, че изчезналият 12-годишен Александър е жертва на престъпление. Това коментира на брифинг говорителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова.


„Многократно се е случвало за кратки периоди детето да бъде изпускано от поглед заради заболяването му, което е свързано с хиперактивност”, посочи още тя.


Малкият Александър изчезна в петък около 16:00 часа в Перник, където е бил на разходка с баща си. Сашко е облечен със сив суичър (яке според някои описания) и сини дънки, висок е около 1,50 м. Носи със себе си розова плюшена играчка. Викове и силен шум могат да го уплашат допълнително.
Органите на реда категорично отрекоха информацията бащата на детето да е подлаган на детектор на лъжата. Той обаче е разпитан вече два пъти. „Показанията му в качеството на свидетел не са противоречиви”, подчерта Стоилова.
Няма данни детето да се е возило в градския транспорт. Проверяват се всички камери - общински и на частни домове. Властите призовават хората да продължават да подават сигнали. До момента получените са 39.

Президентът Румен Радев също направи коментар по темата:

„Работи се по абсолютно всички версии. Надявам се това мащабно издирване да даде резултат.  Ще се продължава, докато наистина този резултат стане факт”. Това каза президентът Радев.
Радев съобщи, че се обсъжда ускоряване на програмата за видеонаблюдение в повече населени места. „Освен това да помислим за устройства за деца със СОП. Те да се носят в дрехи, на ръката", посочи президентът.
От вчера сутринта вече и водолази издирват детето в езерата в пернишкия квартал Калкас, съобщи за БТА кметът на района Надка Павлова. Проверени са две от тях, но засега няма открити следи от момчето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец