Свързани новини

24.02.2020 12:55

Нецелесъобразно е да питаме за Барселона: Кирилов

Видян 2584 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Министерството на правосъдието не разполага с официална информация за провеждано разследване за пране на пари срещу българския премиер Бойко Борисов в Испания", заяви пред ТВ Европа правосъдният министър Данаил Кирилов, който добави, че не е постъпвало и искане или информация по повод такова разследване.


Според него официално запитване от страна на българската държава за провеждане на такова разследване би било „нецелесъобразно и преждевременно”. По думитена Кирилов обаче, България ще съдейства с всичките си институции за изясняване на истината.


В същото време българската прокуратура се самосезира във връзка с изнесените на 21 февруари 2020 г. твърдения в статия на испанския вестник Ел Периодико за прането на пари от страна на премира Борисов.


"Ако в това разследване има процесуална нужда разследващата страна би се обърнала към нас, тъй като в Европа правното сътрудничество е много силно. Важното в случая е дали има или няма такова разследване. Тоест, дали информацията на испанския вестник е вярна. Смятате ли, че е нужно да се задейства междудържавно сътрудничество по такъв въпрос", попита Кирилов преди да стане ясно за действията на обвинението у нас.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.