Свързани новини

10.03.2010 13:23

Нещастната фамилия Павлови

Видян 4583 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 7 март станаха 7 години от убийството на Илия Павлов. На излизане от офиса си той е покосен от руски снайпер, скрит в храстите на стотина метра фронтално срещу входа на сградата на Мултигруп.


Веднага изникват въпросите по каква причина неговата охрана не проверява зоната около офиса преди излизането на големия бос – тогава най-богатият човек в България. Още повече, че има отлична видимост – по онова време зданието стърчи само насред полуголо поле.


Други въпросителни се появяват заради стечението на обстоятелства – Павлов говори със съпругата си Дарина, която го задържа на телефона – звъни му от Америка. Това прави нацелването на милиардера по-лесно за снайпера.


Нещастните сручайности всъщност бележат съдбата на клана, или както е в документите от наследството на Илия “фамилния тръст Павлови”. Познавах тези хора и искам да ви разкажа за тях...


Общите ни познати разказват, че на практика Илия Павлов май оставя само ренти на съпругата си Дарина и на баща си Павел. Говори се, че таткото получава месечна пенсия от 25 000 долара. Доказателство в тази посока е и фактът, че 7 години след смъртта на сина си той се вози все още в доброто си старо Ауди от гаража на Мултигруп. Ще го видите пред казиното на хотел Рила, когато минете оттам.


Същата рента се полага и на вдовицата Дарина, ако се вярва на мълвата. Сигурно това е причината от есента на 2003 г. тя да не е стъпвала у нас дори и на ежегодните панихиди на 7 март, които колегите на Илия организират в негова памет в черквата в Арбанаси, която се прочу напоследък покрай книгата на дясната му ръка – масона Димитър Недков.


На Дарина са оставени и семейните къщи. Гости на вдовицата разказват, че тази във Виена, щата Вирджиния е твърде лошо и бедно поддържана, а семейното ранчо бе продадено.


Госпожата запазва и някакъв процент в единствения останал бизнес на бившата Мултигруп – туристическия, където дели мегдан с управителките на някогашния колос и днешните му останки: Бояна Попова и агент Нела Сандалска.


Всички останали подразделения на МГ Корпорация отидоха в ръцете на бизнесмени, близки до ДПС. Заводите минаха под контрола на Фуат Гювен, а вицето на Павлов – Николай Вълканов, взе строителството и добива. Не е тайна, че той е в най-близкото обкръжение на турския лидер.


Всъщност тъкмо Вълканов придружаваше Дарина Павлова в последния й полет до България – в бизнескласата на Алиталия, където пътувахме заедно. Заради мен двамата изпуснаха времето в самолета, за да си споделят важни тайни и се задоволиха с общи теми. А Дарина допълни релакса с протягане на събутите си крака, тъй като седеше на първия ред.


Истината е, че точно от Даринка Георгиева от Казанлък, тръгва възходът на Илия Павлов. Двамата се запознават в популярния преди 20-ина години унгарски ресторант на ул. Раковски в София. В онези далечни времена Даринка е студентка във ВИТИЗ, наричана от всички Розичка. Честичко от намиращия се срещу Унгарския ВУЗ я взема сребристия мерцедес – пура на Иван Славков. По онова време автомобилът е единствен по рода си в София, а Батето е в разгара на плейбойския си период на соцпринц.


Дарина обаче открива милионерския потенциал на мъжа, когото в борческите среди наричат Зъбчето, и решава да му помогне в живота. Зетът на генерал Чергиланов е готов за скок и заживява с амбициозната и неосъществена актриса.


Двамата заживяват заедно в апартамент в непрестижния софийски безименен квартал край Обувния завод. Посещавали жилището по онова време разказват, че Павлови имали легло, гардероб за нейните тоалети и голям телевизор.


Докато Даринка снима гърдите си в епизодични филмови роли или води Златният Орфей през 1990 г., мъжът й попада в престрелка в Бургас. Такива са гангстерските години на първоначалното натрупване на капитала....



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби