Свързани новини

10.08.2016 14:38

Ненчев се обяви за обща президентска кандидатура с ГЕРБ

Видян 2548 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Часове след днешното заседание на ръководството на Реформчаторския блок лидерът на БЗНС Николай Ненчев официално се обяви за обща кандидатура с ГЕРБ.


В профила си във Фейсбук Ненчев публикува решение на УС на БЗНС от днес от което става ясно, че партията се обявява за общи кандидати за президент и вицепрезидент между РБ и ГЕРБ.


Ето пълния текст на позицията на Николай Ненчев


Президентските избори през 2016г. ще бъдат нещо много повече от политическо измерване на сила и влияние. Президентът не е просто балансьор, той е държавен глава, изразител на общественото мнение и гарант на посоката за развитие на страната. Омаловажаването на институцията, както и правомощията на президента, не е в услуга на демократичната общност. Той трябва да е патриот, но не празнословен националист, да има ясна визия за пътя, който България трябва да следва, за да осигури на гражданите сигурност и благоденствие.


Необходима е обща кандидатура на всички демократи във формат ЕНП и извън нея, която да гарантира на България бъдещ устойчив и силен президент – демократ.


Подходът на левицата, с който се опитва истерично да пробута на обществото евтиното патриотарство, дирижирано от чужди интереси, трябва да бъде разобличен. Отклоняването на България от Евроатлантическата общност е предателство. Предателството не ражда национални герои, то създава родоотстъпници.


Свидетели сме на жестоки терористични актове, силно увредена среда за сигурност и огромен миграционен натиск. Мирът вече не е само липса на гореща война. Опасността за националните интереси е свързана и с прокарването на чужди икономически и политически интереси. Затова президентът трябва да отхвърля всяка зависимост, която може да ни отнеме суверенитета и да ни лиши от възможността сами да градим пътя си на просперираща нация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева