"Какво означава стари неща? Нека Тагарев каже какво даваме на Украйна – патрони и снаряди от складовете или техника. Той говори общи приказки. Нито казва какво даваме, нито с какво ще бъдем компенсирани.

Свързани новини

29.06.2023 09:24

Нека Тагарев каже какво даваме на Украйна

Видян 1198 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Какво означава стари неща? Нека Тагарев каже какво даваме на Украйна – патрони и снаряди от складовете или техника. Той говори общи приказки. Нито казва какво даваме, нито с какво ще бъдем компенсирани.

 Говори за стари неща, а ние нямаме нови неща. Единственото ново нещо са 98 бронирани машини за Специалните сили, които бяха поръчани по мое време. Ако говори за стари неща, Слава Богу, няма да даваме тези машини. Но ние имаме и едни танкове Т-72, 40 от които бяха модернизирани и са по-добри и от руските и от украинските на фронта. Това старо или ново е?

 Твърдението „даваме само стари неща“ е общи приказки. Стари от гледна точка на какво? От датата на производство ли?

 Колкото до казаното, че жива сила няма да пращаме, то е сигурно, защото няма как да пратим без решение на парламента. И най-вероятно, ако конфликтът не се глобализира, няма и да поставят въпроса за жива сила.

 Не разбирам и защо не се казва каква помощ изпращаме, след като в един момент ние ще научим за какво става дума и ще бъде жалко да го научим от руските сайтове и от Министерството на отбраната на Русия, вместо от нашия министър.

 Видях, че е казал, че ще се включим в инициативата за предоставяне на 155-милиметрови боеприпаси на Украйна. Въпросът е ще има ли инвестиции в нашия военно-промишлен комплекс. По принцип всяка инвестиция е добре дошла, само да не стане като инвестицията в Ирак. Големите приказки бяха, че като помагаме на Ирак, след това ще участваме и във възстановяването на държавата. Тогава Соломон Паси каза: Само минерална вода да изнасяме е достатъчно. Не знам и една бутилка да сме изнесли, но опростихме 1 млрд. долара дълг на Ирак.

* Снимката е от 19 октомври 2022 г., когато за празника на специалните сили на БА бяха приети на въоръжение втората партида от 98-те бронирани машини, изработени в българско предприятие. Напомням, че проектът започна преди 3 години и бе изпълнен предсрочно на цена 3 пъти по-ниска, отколкото за закупуваните преди машини от чужди фирми", коментира по почетния председател на ВМРО Красимир Каракачанов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.06.2023 11:18

    Как да се опазим от предателите. Трябва ли всички да загинем като Левски за да се въстане доброто срещу убийствената несправедливост на сегашния световен ред когато 1% от населението на света владее 90% от неговото богатсвото с подкрепата на хора като този назначен министър.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв