Бих искала да припомня на министър-председателя, че героите на национално-освободителното движение, на Априлското въстание не са „някакви хора“, те си имат имена

Свързани новини

29.04.2022 11:33

Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание: Йотова

Видян 1285 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никого не бих съветвала да търси алиби за едно или друго решение в българската история, защото ще допусне голяма грешка. Паралелът, който направи премиерът Кирил Петков, беше голяма грешка. Това написа във фейсбук вицепрезидентът Илияна Йотова по повод сравнението, което премиерът Кирил Петков направи между войната в Украйна и Априлското въстание.


 


"Българската история е много дълга и имаме много примери, когато политици, не съобразявайки се с националните интереси, са взимали решения, които са довели до национални катастрофи. Така че по-внимателно с историческите паралели!


 


Бих искала да припомня на министър-председателя, че героите на национално-освободителното движение, на Априлското въстание не са „някакви хора“, те си имат имена. За тях разказваме на децата си и се гордеем. Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание", написа още Йотова.


 


Вицепрезидентът уточнява, че това е отговорила на журналистически въпрос в Сандански, където беше гост на празника на града.


 


По-рано днес, по време на посещението си в Бородянка, премиерът Кирил Петков сравни войната в Украйна с Априлското въстание така: 


 


 


"Представете си, ако някой беше казал по време на Априлското въстание: "Ами, най-добре е това въстание много бързо да свърши, тези хора да нямат възможност да се защитават, за да има по-бързо мир." Това позиция ли е? Нашата история е свързана с примери на хора, които не са се примирили с агресор, който иска да потъпче възможността на едни хора да правят собствения си избор".


 



Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 01.05.2022 22:32

    Абе, 001, то целият ни "елит", политически/икономически мязат на продавачи от кооперативен пазар или келнери и келнерки. До там са възможностите на катуна.

  • 003 жална ни майка 01.05.2022 10:41

    Кирчо освен измамник е пълен неграмотник с огромни дефицити във всички области. Съвсем основателни са съмненията, че има ментални увреждания, вероятно от шмъркане и др.стимуланти. Задължителни психически тестове и такива за наркотици на всички по върха на властта и управлението. Защо Кирчо и Кокорчо вървят задължително в пакет?!

  • 002 agabaga 30.04.2022 20:16

    Какъвто вицепрезидента такова и правителството.

  • 001 Anonimen 29.04.2022 19:40

    Не съм виждал по-простоват вицепрезидент!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни