Зеленский даде едночасово интервю за украински медии ден след посещението си в Буча, Киевско предградие, от което миналата седмица се изтеглиха руските войски

Свързани новини

05.04.2022 15:12

Не можем да спрем да преговаряме с Москва, въпреки че обвиняваме руските войски в геноцид: Зеленский

Видян 3925 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки че обвинява руските войски в геноцид, Киев не може да спре да преговаря с Москва, заяви президентът на Украйна Владимир Зеленский пред журналисти във вторник. Той заяви, че "няма друг избор", освен да поддържа каналите за комуникация с Русия отворени.




Зеленский даде едночасово интервю за украински медии ден след посещението си в Буча, Киевско предградие, от което миналата седмица се изтеглиха руските войски. Дни след изтеглянето украински официални лица обвиниха руските войници в извършване на военни престъпления по време на присъствието им в района. Зеленский твърди, че доказателствата, събрани в Буча, сочат, че Русия е извършила геноцид над украинския народ.


 


Москва отхвърли обвиненията и заяви, че Киев разиграва обществеността с инсценирани сцени на бруталност, за които след това лъжливо обвинява руските войски.




Запитан от журналисти как си представя продължаването на дипломатическите разговори с Москва след отправянето на обвиненията, Зеленский заяви, че това ще бъде "предизвикателство" поради вътрешния натиск, но каза, че е осъзнал, че просто няма друга възможност, освен да говори.




"Да кажем днес, че няма да говорим повече, е най-лесната позиция. Това е най-лесният начин да кажеш: няма да говоря с теб след това, което си направил. Трудното е да кажеш какво са направили, да ги признаеш за враг, да наречеш това война на Русия срещу Украйна" и да продължиш да говориш, обясни той.




Неговите цели от преговорите с Русия са "да намерим изход от ситуацията и да не губим територията си", добави Зеленский.


 


Украинският лидер заяви, че иска да има по-силна позиция на масата на преговорите и че за това допринася подкрепата на украинската общественост за неговия кабинет.




Зеленский заяви, че разчита западните поддръжници на Украйна да подведат под отговорност извършителите на военни престъпления срещу страната му. Той прогнозира, че количеството на доказателствата в делото на Киев срещу Русия само ще нараства.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби