Николай Денков

Свързани новини

29.02.2024 12:41

Не искаме избори, но няма да се съгласим да бъдем параван: Денков

Видян 338 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Това, което е важно накрая, е да има положителен резултат. За мен това означава продължаване на ангажиментите, които сме поели към българските граждани. Това минава през борбата с корупцията и през назначаване на честни, морални и почтени хора в регулаторите, от които зависи как ще се развива бизнесът и как ще живеем тук. Докато не се разберем за това, въпросът за това кой ще е министър, даже и кой ще е премиер, е второстепенен. Затова е много важно да се разберем и за тази част от реформите - как ще ги довършим, преди да говорим за имена.

Денков допълни, че все още не е виждал текста на коалиционното споразумение, което предлагат от ГЕРБ.

"Докато не видя писмения текст от страна на ГЕРБ, не мога да коментирам. Ако той съдържа гаранции това да се случи, ще продължим нататък. Но ако се окаже, че се опитваме отново да бутаме встрани борбата с корупцията, което се е случвало в миналото, а бих казал, че и в момента се случва - не работи добре правосъдната система, КЗК, в прокуратурата има проблеми...докато не решим тези проблеми, няма как да продължим напред все едно че всичко е наред.

Ние не искаме избори, но няма да се съгласим да бъдем параван, за да може някой да се отклони от това, което смятаме за приоритет в държавата. Регулаторите трябва да бъдат съществена част от това споразумение - какви ще са процедурите за попълване на регулатори", каза министър-председателят.

Академик Денков уточни, че ще подаде оставка на 6 март съгласно споразумението за ротацията, но правителството на практика ще продължи да работи до решението на Народното събрание за подадената оставка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец