До 500 лв. глоба и отнемане на книжката между 1 и 6 месеца - това ще е санкцията за таксиметровият шофьор, който едва не прегази майка и дете, пресичащи в столичния квартал "Толстой".

Свързани новини

11.04.2024 10:30

Не е задържан, а е санкциониран водачът, блъснал майка и дете в столицата

Видян 370 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До 500 лв. глоба и отнемане на книжката между 1 и 6 месеца - това ще е санкцията за таксиметровият шофьор, който едва не прегази майка и дете, пресичащи в столичния квартал "Толстой".


Случаят е отпреди няколко дни, но стана известен вчера, когато в групата "Катастрофи в София" беше разпространено и видео. В клипа се вижда как майка хваща детето си за ръката, за да пресекат до 54-то училище "Свети Иван Рилски". В момента, когато и двамата почти са преминали улицата, бързайки, върху тях връхлита автомобилът, удряйки майката, която пада на земята заедно с детето си. Шофьорът не спира и продължава по пътя си. Майката и детето не са сериозно пострадали, но след случилото се детето е много уплашено.


"След удара имам леки наранявания на дясната ръка, в кръста, в крака, посинявания. Детето се размина с много силен стрес, шок, паника. Ученик е във втори клас, страхува се да излезе на улицата, да кара колело, дори в парк и затворено пространство, върви само за ръка", заяви майката пред БНТ. Пред Нова тв тя заяви, че има чувството, че шофьорът ги е ударил нарочно. "Държах детето за ръка и изведнъж го изпуснах. Паднахме на земята. В момента, в който го чух как плаче, се успокоих, че поне е добре", обясни тя.


Самоличността на водача е установена, той не е задържан, но е санкциониран, съобщиха от СДВР. 


"Водачът е установен и санкциониран за извършените нарушения с акт - че е причинил пътнотранспортно произшествие и е избягал. За това, че не е пропуснал пресичащите пешеходци, е предвидена санкция в размер на 200 лева. Същият напуска ПТП - санкцията е от 100 до 300 лева и отнемане на свидетелство за управление на моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца", допълни инспектор Виден Димитров от "Пътна полиция" към СДВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион