Ковачевски

Свързани новини

20.06.2023 14:27

Не е работа на президента на съседна държава да се занимава с реформите в Скопие: Ковачевски

Видян 737 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Правителството на Република Северна Македония няма да разгледа днес проекта за промени в Конституцията на страната, обяви още той. По думите му, когато съответните служби представят проекта, той ще стане част от дневния ред. Вчера правосъдният министър Кренар Лога заяви, че кабинетът ще разгледа проекта днес.

Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски коментира изявлението на българския президент Румен Радев, че РСМ лобира в Европа в опит да скрие липсата на реформи и че това не е правилният път. Ковачевски заяви, че не е работа на президента на съседна държава да се занимава с реформите в Скопие, а с тези в собствената си страна.

Ковачевски отново призова ВМРО-ДПМНЕ да подкрепи промените, които предвиждат вписването на българите като един от народите в РСМ. Посочи, че лидерът на опозицията Християн Мицкоски е поискал министерски кресла в кабинета, на което е отговорено положително, както и предсрочни избори, които биха могли да станат факт, след като започнат същинските преговори с ЕС и бъдат затворени поне първа и втора преговорна глави.

Президентът на страната Стево Пендаровски коментира, че опозицията е направила завъртане на 180% градуса по отношение на собствените си твърдения от изминалите месеци и че вече не говори за "български диктат", нито, че сегашното Събрание няма мандат да гласува конституционните промени. Според него, ако опозицията продължи да се държи по този начин, без да твърдят, че само като българи могат да влязат в ЕС, тогава не е невъзможно 80 депутати да подкрепят промените.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец