Свързани новини

26.01.2009 13:33

НДСВ: Ценност е малкото харчене на парите на данъкоплатците

Видян 2095 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На изнесено заседание в Благоевград НДСВ представи проекта „Тезиси на нова икономическа платформа на партията, предаде кореспондентът на БГНЕС.


Предлаганите политики и реформи са насочени към запазване на икономическата стабилност, доверие и структурни реформи и защита интересите на българския бизнес. На заседанието присъстваха почти всички представители на партията, както и представители на бизнеса в областта. Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев представи реформите в публичния сектор. „Ценност за НДСВ не е голямото харчене на парите на данъкоплатците, а малкото харчене". Това означа, че жълтата партия има противоположна икономическа философия, в сравнение с другите политически партии. Николай Василев категорично заяви, че НДСВ е за ниски данъци, но за висока събираемост, която през изминалите години е постигната благодарение на ниските данъчни ставки. Според Василев, истинското изкуство е не как с много пари се формира един бюджет или цялата бюджетна сфера, а как това може да се постигне с малко средства. Милен Велчев обясни виждането на НДСВ за валутния борд. „Запазването на валутния борд означава много политически жертви, които си заслужават. Участието на НДСВ в управлението на валутния борд е 100% гаранция, че той ще бъде запазен", каза още Велчев. Той не скри надеждата, че и останалите политически партии ще застанат зад запазване на валутния борд. На заседанието бе представен и законопроектът за публичното частно партньорство. Целите на този закон са насочени към либерализиране на икономическата среда, повишаване на заетостта, осигуряване на допълнителен капитал, както и много други. Чрез този законопроект ще се създадат нови възможности за бизнеса и публичния сектор като финансиране на проекти, за които публичните институции нямат собствени средства. Успешното изграждане и експлоатация на обекти и разпределяне на тежестта на инвестициите и рискът между публичния и частния сектор също са част от възможностите, които проектът предлага



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.