Свързани новини

21.03.2021 08:12

Навлизаме в условията на перфектна изборна буря: М. Константинов

Видян 5057 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Навлизаме в условията на перфектна изборна буря", заяви пред БНТ шефът на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов. Предстоят големи неприятности, които обаче сме си предизвикали сами. Като основно бедствие, което ще ни сполети и което сами сме си причинили, това е изключително сложният изборен протокол. Това е най-сложният изборен протокол до този момента, каза Константинов. Той е по-сложен, защото в него ще бъде отчитан и машинният вот. Протоколът е от 20 страници.  Според него преброяването и отчитането на гласовете ще отнеме на Районните избирателни комисии  2-3 дни, а в ЦИК ще отнеме от 5 до 6 дни. Вчера шефът на 25-и РИК Валери Цолов заяви пред бТВ, че приемането на 1 протокол ще отнеме между половин и 1 час. Вторият проблем е, че и опитни членове на СИК трудно ще се справят с попълването му, а време за обучение няма. Освен това бе обявен и локдаун.

"Това е непознато за България и така официалните резултати много ще се забавят. От желание да стане много хубаво, става много лошо", коментира Константинов. Според него каквото и да пише ЦИК, не бива СИК и РИК да пресмятат и сумират гласовете, това го прави и трябва да се прави от компютър.

"Каквото и да пише комисията, не бива да пресмята, а само да отчете машинния глас и резултата от машините. Комисията не бива да събира. Като събере 500 числа, ще сбърка много пъти. Тя само трябва да отчете едни гласове и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 измамници 22.03.2021 11:00

    Корумпирания дедо Мишо да обясни защо осигуриха точно такива машини за гласуване, които са лесни за манипулиране и са предоставени на безценица от държавата, в която са били хакнати?! Машини за скрап ли са купили управляващите и отново ли са се подсигурили за манипулации и фалшификации?

  • 004 Anonimen 21.03.2021 22:36

    Емигрантите могат и да променят резултата от изборите. 263 000 молдовски емигранти гласуваха в само 139 секцци (нашите са 465) и обърнаха резултата в страната на втория тур от президентските избори (насред епидемията - 16 ноември м.г.) в полза на проевропейския кандидат Мая Санду. Защо и нашите емигранти да не се мобилизират и да свалят мутрите и крадците?

  • 003 Anonimen 21.03.2021 15:22

    1. Чума по дребните преживни животни. 2. Чума по свинете. 3. Курона ми янко 19-ти.

  • 002 Anonimen 21.03.2021 15:00

    Много хубав коментар чета в момента.Този мухлясал "професор" няма ли най-после да се махне от политическия живот?Ами то досега банките да бяха изчезнали щом е толкова сложно с машини,ами то банкоматите също са машини.И какво се ритеснява,че дълго трябвало да се брои-забравил ли е колко време броиха след изборите в САЩ...Този не е просто нагъл,а направо-циничен.

  • 001 Anonimen 21.03.2021 11:07

    Този висш държавен чиновник, оял се и станал милионер от добре изпълнени изборни поръчки никога не трябва да говори за избори и изборни класации. При първа възможност трябва да се отстрани и разследва!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак