Не сме съгласни с натиска, който се оказва върху екипите и администрацията на болница "Пирогов".

Свързани новини

01.02.2024 14:55

Натискът върху болницата пречи на работата ни: Пирогов

Видян 324 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не сме съгласни с натиска, който се оказва върху екипите и администрацията на болница "Пирогов". Той нарушава нормалния ритъм на работа и ограничава възможността да лекуваме. Това се казва в позиция на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“ след извънредното им заседание днес.

В позицията си от "Пирогов" заявяват още, че потвърждават готовността си за стачни действия, ако не се постигне нормализиране на ситуацията.

Позицията идва след протести, организирани от майката на 15-годишната Даная Кулева, починала в лечебното заведение през май миналата година. Ани Стоянова настоява за оставката на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, докато бъдат изяснени обстоятелствата около смъртта на момичето.

По случая тече трета проверка, назначена от здравния министър. Междувременно Софийският градски съд върна жалбата на директора на "Пирогов" срещу освобождаването му от поста, предприето от министър Христо Хинков преди два месеца. Д-р Димитров може да обжалва това връщане.

В началото на седмицата той обясни, че ще вземе решение как да постъпи по време на днешното заседание на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи. На него ще бъде обсъдено и намерението на над 80 ръководители на структури да подадат оставките си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион