Свързани новини

19.04.2021 12:30

Националният туристически информационен център вече е в НДК

Видян 1651 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„От днес Националният туристически информационен център (НТИЦ) към Министерството на туризма има нов дом. Информацията за възможностите за различни видове туризъм в България вече е на много по-достъпно, комуникативно,  разпознаваемо и любимо място в София - Националният дворец на културата (НДК)”. Това каза при откриването на центъра вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тя благодари на ръководството на НДК за реализацията на съвместната инициатива.
От своя страна председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков подчерта, че Министерство на туризма и НДК споделят обща визия за развитието на съвременния туризъм и големите конгресни и културни центрове като неизменна част от него. „Съвременният туризъм е интегриран, а НДК в партньорство с Министерство на туризма и като част от Българско конгресно бюро и Конфедерацията по туризъм може да разчита на обединените усилия на сектора и институциите за привличане на големи световни конгресни инициативи в София. В същото време НДК получава възможност да се позиционира като една от основните конгресни дестинации в София и региона, да развива много по-активно международната си дейност и да рекламира събития от своята програма“, каза още Борислав Велков.
„НДК е най-големият културен център у нас и може да се каже, че успяхме да преместим туристическата информация при хората там, където те обичат да се разхождат и биха я търсили. А НДК и пространството около него са сърцето на столицата ни”, коментира още Марияна Николова.  
Според нея откриването на центъра е точно навреме, две седмици преди официалния старт на туристическия сезон на 1 май 2020 г.
“С предлаганата информация ще допринесем за популяризирането на разнообразния туристически продукт, който България предлага”, каза вицепремиерът. И посочи, че откриването му е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.