Свързани новини

02.09.2013 14:01

Нашествието на забрадките превзема София

Видян 8563 пъти | Коментари 0
Гласували 12 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните два-три месеца ми прави впечатление, че в южния квартал, в който живея има истинско нашествие на забрадки. Покрити жени и огромните им арабски семейства се настаняват и вече дори се чувстват у дома си. Гледат лошо, не общуват с останалите хора, сигурно защото не владеят никакъв език.
Всяка неделя тези многочленни фамилии се разхождат гордо по бул. Витоша и ул. Граф Игнатиев в сърцето на София, за да маркират своето присъствие. Сякаш искат да кажат – дошли сме и няма да си тръгнем.
Около Женския пазар пък направо е страшно. Там човек все по-рядко може изобщо да види българска физиономия. Не че има нещо лошо в този ориенталски колорит, но на мен лично ми идва в повече.
Само през май бежанците, приети от България са колкото за повече от година преди това. От миналата седмица обаче държавата открито заговори по темата. Каза се, че понеже бежанските лагери вече са отеснели, ще бъдем принудени да настаняваме тези хора по хотели.
Професорът по арабистика Чуков пък предупреди, че далеч не всички, които се представят за политически емигранти са такива. Много от влезлите в България са престъпници и това тепърва ще ни създава огромни ядове. Неслучайно Гърция е затворила напролет границите си, нищо че и тя е в Европейския съюз и трябва да проявява хуманност.
Нашата държава обаче щедро осигурява покрив, легло, за някои и от висока хотелска категория, три пъти хранене на ден плюс 65 лева джобни на бегълците. Поне милион бедни българи биха си помечтали да бяха бежанци, ама не са. Водят се европейци.
Днес вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев, в чийто ресор е работата със застрашително нарастващия поток от забрадки и техните мъже, заяви: „До края на годината очакваме между 6 до 10 хиляди бежанци само от Сирия. Досега те били 1400. В неделния ден са придошли още 65. В момента се справяме, но ако броят продължи да се увеличава, това ще надхвърли нашите възможности, ще търсим помощ от ЕС”.
По отношение на протестите той заяви, че очаква напрежение на 4 септември, когато е първият работен ден на депутатите след ваканцията. Йовчев обаче разчитал на мирното държане на протестиращите, които също били „нормални хора“.


Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак