Срещата на повече от 300 преподаватели и държавни служители, наречена Akhil Bharatiya Shiksha Samagam, има за цел да сподели опит и практики в прилагането на Националната образователна политика (NEP), приета през 2020 г. Тя се провежда в родния избирателен район на Моди.

Свързани новини

08.07.2022 09:30

Нарендра Моди призовава да се изостави британското наследство, за да се реформира индийското образование

Видян 1119 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Индийският министър-председател Нарендра Моди осъди образователната система, наследена от британския колониализъм, и призова за реформи, които биха могли да помогнат на страната да върви напред, по време на среща на високо равнище за образователната политика.

"Британците предоставиха тази образователна система, за да подготвят за себе си класа от слуги, която да отговаря на техните нужди", каза Моди при откриването на тридневната среща на върха на преподавателите във Варанаси, Утар Прадеш.

"След обявяването на независимостта в нея настъпиха някои промени, но много неща останаха", добави той. В резултат на това в Индия се появиха поколения с дипломи, подготвени за работа в държавната администрация и в сферата на услугите.


"Не бива да произвеждаме само младежи с дипломи, а да направим образователната си система такава, че да създава човешки ресурси, които са необходими на страната, за да върви напред", каза Моди и призова участниците да обсъдят "иновативни мисли и нови идеи" по време на срещата на върха.

Срещата на повече от 300 преподаватели и държавни служители, наречена Akhil Bharatiya Shiksha Samagam, има за цел да сподели опит и практики в прилагането на Националната образователна политика (NEP), приета през 2020 г. Тя се провежда в родния избирателен район на Моди.

"Трябва да вникнем в детайлите на предизвикателствата и проблемите и да намерим решения. NEP отваря врати за обучение на индийски езици. Убеден съм, че Индия може да се превърне в световна дестинация за образование", заяви Моди, който е министър-председател от 2014 г.


Великобритания управлява Индия в продължение на почти 200 години, първо чрез Британската източноиндийска компания (1757-1858 г. ), а след това пряко от имперската корона до разделянето и независимостта през 1947 г. Наскоро западните сили се опитаха да окажат натиск върху Ню Делхи да се откъсне от Москва, която е негов дългогодишен военен и икономически партньор, заради конфликта в Украйна - през май се стигна до инцидент, при който индийският посланик в ООН каза на холандския си колега да спре да бъде "покровителствен".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог