Най-неизчистено пред Общината в нощта на валежа

Свързани новини

27.11.2023 09:23

Най-неизчистено пред Общината в нощта на валежа от 10-15 см, тотален провал на скрилия се Терзиев

Видян 3208 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София изпадна в бедствие заради навалял в събота следобед и вечерта сняг, който в централната градска част беше 10 см, по кварталите – 15 см, а в полите на Витоша – до 26 см, които обаче бяха пиарски обявени от мейнстрийм медиите за повсеместни. Сякаш е някакво чудо, а в София само допреди 20-25 г. от ноември до март имаше нонстоп сняг с пъти по-голяма покривка.


Общината няма никакво оправдание, тъй като снегът й дойде предвиден от синоптиците, при това в най-удобното за посрещане време – уикенда, а не искаме да си представяме какво би се случило, ако по същия начин не може да се справи в делнична сутрин с целия трафик. Смешното е, че в петък новият кмет обяви как имало страхотна готовност.


Всъщност 10 ч. след старта на снеговалежа и 6 часа след засилването му около 16 ч. в събота реално никой от 174 снегорина не бе забелязван по улиците на града, като чакането по правило е ДО 2 часа!


От поне 15 г. не се е случвало основните булеварди да не бъдат почистени. Както и Околовръстното шосе, което и в неделя осъмна и си остана неразрито.


За кварталните улици и булеварди не си струва изобщо да се говори.
По ирония на съдбата, в полунощ най-неизчистено беше пред Столичната община – и улица Московска, и тротоара пред кабинета на кмета.


Което подсказа, че за разлика от предшественичката си Фандъкова, която не спеше по цели нощи, когато вали сняг и лично обикаляше целия град, за да контролира, новият Терзиев не си е направил труда да си развали рахата дори за своя първи сблъсък със снега. Той просто се скри.


Предпочел е да разчита на Вълка и Титаните – чистачите на София, чиито пари, вместо да намали, както обеща – увеличава и то с 19,8% при инфлация 6%. Има нещо твърде съмнително в тая работа.


Мария Пенчева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.01.2024 23:21

    всички със счупени кокали от поледицата трябва да осъдят общината

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак