Ресторантът приготвя изопода на пара в продължение на 10 минути, преди да го добави към купа рамен с гъст пилешки и рибен бульон. Всяка купа струва 1480 тайвански долара (48 щатски долара).

Свързани новини

04.06.2023 07:05

Най-горещото ново меню в Тайпе е 14-крако ракообразно

Видян 20133 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

14-крак гигантски изопод е акцентът на ново ястие в ресторант за рамен в Тайпе и кара хората да се редят на опашка - както за снимки, така и за хапка от тази купа с юфка.

Откакто на 22 май The Ramen Boy пусна на пазара купата с юфка от лимитирана серия, заявявайки в публикация в социалните мрежи, че "най-накрая е получил тази мечтана съставка", повече от 100 души са се включили в списъка на чакащите да обядват в ресторанта.

"Тя е толкова привлекателна заради външния си вид - изглежда много сладка", каза 37-годишният собственик на ресторанта, който пожела да бъде идентифициран само като г-н Ху, докато държеше гигантския изопод, докато клиентите правеха снимки.

"Що се отнася до метода на готвене, ние използваме най-простия начин - пара, така че няма трудности при обработката му."

Ресторантът приготвя изопода на пара в продължение на 10 минути, преди да го добави към купа рамен с гъст пилешки и рибен бульон. Всяка купа струва 1480 тайвански долара (48 щатски долара).


Един от клиентите казва, че вкусът на месото наподобява кръстоска между раци и омари с плътна текстура и леко дъвчене.


 Гигантските изоподи - далечни братовчеди на раците и скаридите - са най-големите сред хилядите видове в групата на ракообразните, съобщи на своя уебсайт организацията NOAA Ocean Exploration.

Обикновено те се срещат на около 170-2 140 метра дълбочина в океана, като 80% от тях живеят на дълбочина 365-730 метра, съобщи тайванската телевизия Animal Planet на страницата си във Facebook.

Тайвански експерт идентифицира вида като "Bathynomus jamesi", открит близо до островите Донша в Южнокитайско море. Смята се, че те са уловени на дълбочина между 300 и 500 метра.


 Източник: CNN


 Снимка: Ройтерс


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни