Свързани новини

30.09.2020 16:54

Над 22 хил. работни места в сектора са запазени благодарение на мярката 60/40: Николова

Видян 1154 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Последните данни за мярката 60/40, която за хотелиери и ресторантьори е 80/20, показват, че чрез нея са запазени повече от 22 хил. работни места в бранша. Очаква се с този инструмент да се съхранят още 11 000 места в идващите месеци, или общо техният брой да надхвърли 30 000 позиции. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в приветствие към участниците в хотелски форум под мотото „Продължаваме заедно“. Факт е, че фалити засега няма, бе категорична вицепремиерът. По думите ѝ анализът на данните показва, че това е една от най-добре работещите мерки, която има точните адресати и постига очакваните цели. До момента по проекта за краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията (мярката с 290 лв.) са одобрени заявления за компенсации на 10 192 работници, служители и самоосигуряващи се в сектора.


Преди броени дни стана ясно, че България е на 26-о място по заболеваемост от COVID-19 в Европа, информира министърът. Тя уточни още, че здравните власти и техните указания към населението, което в голяма степен отговорно ги изпълнява, не позволяват претоварване на здравната система. Заедно с още три държави сме единствените в Европа с отрицателна тенденция от минус 6,5% за новорегистрирани случаи, докато средната в Европа е покачване от плюс 22%. Това е логичен резултат от предприетите от правителството своевременни стъпки за противодействие на коронавируса, коментира министърът.


Вицепремиерът припомни, че България е част от туристическите дестинации с печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), присъден ни от съобщение на Световния съвет за пътувания и туризъм. Тя допълни още, че той е и едно от най-големите ни конкурентни предимства, които с цената на безкомпромисни усилия трябва да пазим и умело да използваме за привличане на туристи. Нека заедно показваме и спазваме тези наши усилия, защото това е пътят от кризисни мерки да планираме възстановителни такива, посочи министърът.


Организаторите благодариха на министъра Николова за участието във форума и посочиха, че това демонтира волята на правителството да работи съвместно с бизнеса както за разрешаване на проблемите му, така и в търсене на инициативи, с които да се насърчава устойчивото му развитие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей