Свързани новини

09.07.2013 15:10

МЗХ: Гарантирано е подпомагането за тютюнопроизводителите до края на 2014 година

Видян 1319 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парите за тютюнопроизводителите за 2013 г. в размер на 73 млн. лв. ще бъдат предвидени в бюджета за 2014 г. при запазване на размера на подпомагането за сектора, съобщиха от МЗХ.


Припомняме, че тютюнопроизводителите получиха подпомагане за 2010, 2011 и 2012 г. по Схемата за национални доплащания в размер на около 73 млн.лв. Точно по тази причина МЗХ договори възможност за субсидиране на сектора и след 2014 г. под формата на национална помощ. Ежегодно, както през текущия период, МЗХ ще продължи да прилага схема за подпомагане на тютюнопроизводителите от националните доплащания, като целта на министерството е да запази размерът на подкрепата до 2020 г.
Колкото до спирането на европейските субсидии за тютюнопроизводителите след 2014 г. трябва да подчертаем, че този въпрос не засяга само България, а всички останали страни-членки на ЕС. Въпреки усилията на МЗХ и подкрепата на Европейския парламент, задължителният списък със сектори, които могат да се подкрепят със специални схеми остана в регламента. По този начин в целия Европейски съюз се прекратява възможността за подпомагане на тютюнопроизводството чрез директни плащания и основната причина за това е политиката на страните-членки в ЕС в подкрепа на борбата с тютюнопушенето. Точно по тази причина МЗХ ще защити интересите на тютюнопроизводителите с прилагането на схема за национални доплащания.
Категорични сме, че тютюнопроизводството е специфичен отрасъл за българското земеделие с голямо значение за осигуряване на препитание и заетост за хората в определени райони на страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион