Свързани новини

11.09.2019 16:37

МВР затяга сигурността на антиГешев протестите

Видян 2127 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР предприема допълнителни мерки за сигурност във връзка с евентуална ескалация на протестите утре по повод номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в парламента, цитиран от bTV.

"Следим този процес, има такива сигнали. И ние сме притеснени от това, което чуваме по оперативен път, че евентуално могат да възникнат нарушения на обществения ред пред институциите", обясни Маринов.

Той увери, че в МВР все още не е постъпил сигнал за готвен сценарий за свалянето на премиера Бойко Борисов и провала на номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

По думите му, ако такъв сигнал е внесен в прокуратурата и тя разпореди, МВР ще предприеме съответните действия. Той бе категоричен, че всеки сигнал се проверява.

Междувременно лидерът на НФСБ Валери Симеонов не изключи възможността протестите срещу Иван Гешев да преминат в метеж, разказва Нова телевизия.

"Нямам информация как се организират тези протести, но теоретично е възможно това да стане", каза депутатът пред журналисти в парламента по повод на публикации, според които, недоволството срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор може да премине в метеж, както и, че на хората се плаща, за да излизат на улицата.

"В историята има много случаи, не само в България, но и в други държави, когато от такива протести са се пораждали и реализирали метежи", допълни Симеонов.

По думите му в обществено-политическия живот у нас е прието да бъдат прилагани всякакви средства за добиране до властта, а демокрацията и реалните избори често остават на заден план.

"Свидетели сте как в продължение на две години има опити да се игнорират резултатите от вота и да бъдат заменени по някакъв друг способ, да се смени властта и управлението. Демокрацията предвижда само един начин - чрез избор", смята политикът.


Източник: Сега



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 11.09.2019 23:29

    И патриотите са загрижени за сигурността на мафията .Измитането ще е до дъно ..................

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби