Свързани новини

27.06.2012 12:14

МВР сгащиха Хамстера за подготвяне на тежко престъпление

Видян 1564 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Антон Петров – Хамстера е арестуван във вторник вечерта по подозрение, че подготвя ново тежко престъпление, съобщиха от пресцентъра на МВР. Това е пореден арест на Хамстера. От вътрешното ведомство обещаха информация по-късно днес. Петров е задържан заедно със шофьора си и двама приближени в автомобил при спецакция на МВР на бул. "Г.М.Димитров". В момента той е в сградата на ГДБОП, предаде БНР.


Адвокатът му Ваня Траянова обясни, че арестът на Хамстера не е бил зрелищен, съобщи БГНЕС. 


"Отидохме в 19 ч. вчера, за да видим по какъв повод колата на Петров, с която се е придвижвал, се намира в двора на ГДБОП. Два часа по-късно директорът на ГДБОП Станимир Флоров заяви, че Антон Петров ще бъде задържан за 24 часа без да му се предявяват обвинения, а по подозрение в извършване на престъпление, но то не е убийство или мокра поръчка", каза Траянова.


По думите й около 23 ч. Станимир Флоров е разпоредил тя да бъде изведена от сградата. 


През май стана ясно, че Петров готви покушение срещу председателя на Софийския градски съд Владимира Янева. Тогава бе задържан за 24 ч., беше му издаден предупредителен протокол и беше освободен.


Преди това Хамстера беше арестуван при операция "Наглите" заедно с бившият съветник в ДАНС Марчело Джотолов. Те бяха обвинени в организирана престъпна група за изнудване и рекет. 

По делото "Октопод" Хамстера е обвинен заедно с Алексей Петров за участие в организирана престъпна група за рекет.


На 10 май Антон Петров и несебърският наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите бяха задържани за подготовка на покушение срещу високопоставен служител на ГДБОП. 

След като му бе съставен предупредителен протокол, Очите бе пуснат след няколко часа, но Хамстера остана едно денонощие в ареста. Въпреки това срещу него не беше повдигнато обвинение, а също бе само предупреден. 


Първоначално излезе информация, че мишена е бил директорът на ГДБОП Станимир Флоров. По-късно обаче неофициално се разбра, че целта е бил шефът на отдел "Контратероризъм" в службата Валентин Цоновски.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.