В случая сме установили, че е ползвал както служебното си оръжие, така и лично оръжие. По стечение на обстоятелствата при преследването се е скъсал кобурът, където е било поставено оръжието и поради тази причина се е наложило да използва личното оръжие”, каза главният секретар на МВР.

Свързани новини

25.09.2023 10:41

МВР работи по две направления за убийството на Алексей Петров

Видян 975 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Две са направленията, по които МВР работи във връзка с убийството на Алексей Петров, съобщи в интервю пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.
 "Работим в няколко направления - направлението, свързано с личния живот на Алексей Петров, както и по отношение на бизнес контактите и търговската дейност. В тях са акумулирани и другите подверсии, но ще се въздържа от коментар", каза Коцев.
На този етап в разследването няма положителен развой, въпреки че са привлечени на помощ и партньорски служби, каза главният секретар на МВР.


"Убийството се разследва, престъплението е с фактическа и правна сложност, продължават беседи и разпити с огромен кръг от лица", каза Коцев.
Главният секретар на свой ред също защити полицая от 4-о районно полицейско управление в столицата, който простреля 18-годишен крадец след сигнал за обир и извършване на второ престъпление. Младежът по-късно почина от раните си в болница.


"В случая сме установили, че е ползвал както служебното си оръжие, така и лично оръжие. По стечение на обстоятелствата при преследването се е скъсал кобурът, където е било поставено оръжието и поради тази причина се е наложило да използва личното оръжие”, каза главният секретар на МВР.


Коцев припомни, че МВР се отличава от останалите институции по това, че е изпълнително-принудителен орган и упражнява държавна принуда. Законът за МВР категорично позволява употребата на оръжие, когато е налице абсолютна необходимост и след предупреждение при оказване на съпротива и опит да избяга.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци