Свързани новини

03.02.2021 17:40

МВнР масово издава ВИП паспорти

Видян 2132 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Който не е поискал, той не е получил. Такава е ситуацията със служебните паспорти, издавани от външното министерство, с които се пътува по-лесно в чужбина. По принцип те би трябвало да са улеснение за държавните служители, докато те изпълняват функциите си. Де факто обаче са се превърнали в привилегия и за куп други хора, която трудно може да бъде защитена с логични аргументи.


Оказва се, че да регистрирате някаква организация - примерно Асоциация на българските тулупи, служебният паспорт ви е в кърпа вързан. В момента валиден служебен паспорт ползва Българската астрологична асоциация. И това не е шега.


След като ведомството на Екатерина Захариева предостави на данните за служебните паспорти на Сега по Закона за достъп до обществената информация, явно опитвайки се да тушира скандала, бодро обяви, че ще сложи край на злоупотребите с привилегии".


Официалните данни, с които Сега разполага, сочат, че макар и Захариева да нареди проверката, точно по нейно време са издадени повечето от валидните в момента служебни паспорти. В това число и на Българската астрологична асоциация (вицето Захариева е личен астролог на премиера), както и на федерацията по ММА - шеф там е борецът Стъки. Пак по нейно време Българският съюз по физкултура и спорт е получил служебни паспорти през 2019 г. С такива документи, оказа се, бизнесменът Васил Божков и дясната му ръка Георги Попов напуснаха страната и сега се укриват в Дубай. Тези разкрития на Биволъ дадоха повод Захариева да нареди ревизия на специалните паспорти, които сама издава, но често подписва замът Георг Георгиев. Ако с това не ни заблуждава в опит да се освободи от отговорност, излиза, че не е била наясно какво се случва в министерството.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 смотаняци 03.02.2021 21:30

    За пазарджишките калинки, трупосани на върха на МВнР за заслуги Катето и Георг, всичко извън Пазарджишко е ВИП!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог