“Бракуваме нови 2,5 млн. ваксини, а искат от нас да закупим още 7 млн. дози”, алармира той.

Свързани новини

04.10.2023 16:46

МС дава над 134 млн. лв. за К19 ваксини

Видян 463 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


МС одобри допълнителни разходи в размер на 134 151 000 лв. за закупуване на ваксини срещу Covid-19. Те се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2023 г. за изпълнение на политики в област Здравеопазване.


Средствата са във връзка с участието на страната ни в Допълнително споразумение № 5 към Споразумението за закупуване, последващо развитие, производство и опции за закупуване и доставка на ваксина срещу коронавирус за държавите членки на ЕС.


Напомняме, че още през март служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев предупреди, че страната ни е под натиск да купи още 7 млн. К19 непотребни ваксини. “За България е планирано много голямо количество препарати срещу коронавирус, които не са ни нужни”, заяви той пред bTV тогава.
 


“Бракуваме нови 2,5 млн. ваксини, а искат от нас да закупим още 7 млн. дози”, алармира той.
“Пари на вятъра се оказаха закупените препарати срещу коронавирус", заяви тогавашният  съветник на здравния министър Аркади Шарков. “За м.г. са бракувани 2,3 млн. платени К19 ваксини, а за т.г. се очаква те да са още 2,8 млн.”, отчете той.
Напомняме, че според данни на МЗ 1/3 от купените от България ваксини срещу К19 вече са дарени и бракувани, което струва 100 млн. лв. на данъкоплатците. Общата стойност, която платихме за тези препарати е в размер на 345 765 554 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.10.2023 23:45

    сега искат да забранят и изписването на антибиотици, защото това са лекарствата, спасили най-много хора по света откакто беше открит пеницилина от Александър Флеминг през 1928 година, уви те пречат - антибиотиците - на зануляващите психопати и се чудят как да не се изписва и да измират хората, сега хинков е открил, че ще принуждава докторите от най-затънтените краища да го изписват по интернет, докато дойде до пациента - я камилата, я камиларя, я въглеродния отпечатък, хинката иска да конкурира пфайзер и модерна по зануляване, много е амбициозен

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион