Свързани новини

10.12.2021 09:24

МОН проверява икономическия министър за плагиатство

Видян 1106 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Министерството на образованието е започнало проверка за плагиатство от страна на икономическия министър Даниела Везиева, съобщи БНР. До ведомството е постъпил сигнал, в който се твърди, че 171 от 180-те страници от дисертацията ѝ са преписани от други автори и източници.


Везиева е защитала докторантура в Националния военен университет във Велико Търново. Неин научен ръководител е бил проф. Венелин Терзиев, срещу когото началникът на висшето училище ген. Иван Маламов съобщи преди дни, че е подал сигнал.


Везиева е защитила дисертация на тема "Разработване на ефективни модели за изграждане на капацитет за социално предприемачество в България". В сигнала до министерството се твърди, че само деветте страници увод и заглавие от научния труд не са преписани.


От МОН са заявили пред БНР, че имат сигнал за общо четирима докторанти, един от които е Терзиева. Самата тя е заявила, че няма притеснения за докторантурата си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 абсурдистан 10.12.2021 10:29

    От както ректорът на ЮФ на СУ Даниел Вълчев като министър на образованието от царската НДСВ започна унищожаването на образованието и направиха манифактура за хабилитирани титли, на висши държавни и управленски позиции се появиха тотални анонимници и калинки и за това България и българите като народ пропадат все по-дълбоко и кражбите на милиарди станаха нещо обикновено. След като и преподаватели в университети се оказаха калинки и плагиати, какво ли става на долу по веригата в средните и начални училища?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог