27.03.2015 13:22

Митов: Ученията са отговор на усложнената геополитическа обстановка

Видян 1388 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Аз съм човек с ясна биография, ясно е за кого съм работил, ясно е, че съм напуснал американската неправителствена организация. Винаги е ставало ясно, че не съм си позволявал да влизам в конфликт на интереси, каза външния ни министър Даниел Митов след нападка, отправена му от депутата на Атака Десислав Чуков в парламента.


Срещнах се с държавния секретар на САЩ Джон Кери по време на срещата на външните министри на НАТО през месец декември в Брюксел. Срещата беше под рамките на 5 минути, информацията, която пуснахме публично, е всичко говорено през този кратък период от време.


България и САЩ продължават с обмена на визити. На тази среща поканих Кери да дойде и той дойде. Разговорът се преведе по повод плана за действие на НАТО, подкрепата на Алианса за Украйна, мисията в Афганистан и адаптирането на Алианса към новата геополитическа ситуация.


Според Десислав Чуков е станало ясно, че ще бъдат изпълнени 23 военни учения на българска територия. Атакистът попита Митов колко пъти се е срещнал с представители на Руската федерация, защото постоянно обяснявал как води балансирана политика. Външният министър отговори, че ученията, които провеждаме в момента са отговор на усложнената геополитическа обстановка. "Нека не забравяме, че Ислямска държава е близо до нас. Тези учения повишават квалификацията на българската армия. Заплахите са около нас, ние трябва да сме подготвени, ние следваме националния интерес. За мен е важно българските граждани да знаят, че армията им е подготвена, за да се справи с усложнената геополитическа ситуация", завърши Митов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв