Свързани новини

07.08.2013 11:44

Министерството на инвестиционното проектиране получава сграда

Видян 1089 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Два месеца след като правителството положи клетва на заседанието си днес се очаква да вземе решение за осигуряване на сграда на новото Министерство на инвестиционното проектиране. Предложението е то да се нанесе в сградата на ул.“Съборна“, където до неотдавна се помещаваше испанският културен институт "Сервантес", а преди това мисията на посолството на САЩ, предаде Медияпуул.


Ведомството на министър Иван Данов заработи официално едва на 22 юли след като влязоха в сила промените в Закона за устройство на територията, с които беше разделено на две бившето Министерство на регионалното развитие и благоустройството. С измененията бяха определени отговорността на двамата министри – на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране.


Министър Иван Данов обаче засега остава единственият в правителството, който няма заместници. Нещо повече по думите на Данов той е човек министерство, защото във ведомството все още няма назначен нито един служител, а му е дадена една стая и една секретарка от администрацията на Министерския съвет. Щатът на Министерството на инвестиционното проектиране е 125 души, съгласно устройствения правилник на ведомството.


Въпреки административните неволи министър Данов обясни преди време, че не е спирал да работи и да търси инвеститори за големи обекти. "Преговаряме с германски фирми за два тунела – под Шипка и под Петрохан. А международни компании проявяват интерес към строителството на магистрала "Черно море"и скоростния път Русе – Свиленград, каза министър Данов по време на едно от заседание на парламентарната комисия по регионална политика при обсъждането на промените в Закона за устройство на територията.


Под шапката на Министерството на инвестиционното проектиране преминаха Дирекцията за национален строителен контрол и Агенцията по геодезия и кадастър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв