Свързани новини

30.06.2021 17:24

Министърът на транспорта крие 60 млн. лв. за авиацията

Видян 2575 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров крие 60 млн. лв., с които може да подпомогне българските авиокомпании. За това съобщиха пред TravelNews представители на Министерството на финансите. Средствата са налични в дружеството “Летище София” ЕАД, което вече не функционира след отдаването на столичния аеропорт на концесия. Предприятието е държавно, като принципал е министърът на транспорта.

От Министерството на финансите са готови да подкрепят авиационния бизнес

със средствата, допълниха експертите. Финансовият министър Асен Василев също е запознат със ситуацията и подкрепя идеята. Той се е срещнал вчера с Асоциацията на българската авиационна индустрия (АБАИ). Председателят на организацията Тодор Иванджиков обяви, че ще изпратят писма до двамата министри, защото точно такъв размер би подпомогнал бранша. Отделно авиокомпаниите ще могат да се възползват и от гарантираните кредити от 2.5 млрд. лв. от държавната Българска банка за развитие, които ще се отпускат през търговските банки, обясни Иванджиков. Василев е обещал ако някоя банка откаже подкрепа да бъде информиран незабавно от бизнеса.

От асоциацията поискаха осигуряване на спешна безвъзмездна помощ за авиационния сектор в размер на 20% от оборота за 2018 и 2019-та година. И още:

-             Разширяване на възможностите за финансиране на авиокомпаниите от оперативни програми, например ОП „Иновации и конкурентно-способност”, ОП „Инициатива за малките и средни предприятия”, ОП „Развитие на човешките ресурси”, Програма COSME, „Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19”;



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2021 18:43

    А нещо за екостикерите за които днес и Цацаров иска да бъдат отменени,защо нищо от министъра не се чува.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог