Свързани новини

03.02.2021 15:22

Министър Николова към проф. Овчаров: Хората искат да научават за нови забележителности

Видян 1164 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с археолога проф. Николай Овчаров. Основен фокус на дискусията бе възможността за съвместни инициативи за популяризиране на културно-историческия туризъм и археологическите обекти у нас, съобщават от Министерството на туризма.


Правителството отпусна 1,8 милиона лева за 6 значими археологически обекта в страната. Правителството на министър-председателя Бойко Борисов продължава да подкрепя развитието на археологията в България, посочи вицепремиерът. И допълни, че имаме уникални културно-исторически обекти с огромен потенциал и кабинетът ще продължи да подпомага тяхното развитие. По думите й в последните години се направи изключително много за археологията, а това несъмнено ще даде тласък на вътрешния туризъм, който има особено важно значение за развитието на България като целогодишна туристическа дестинация.


Вицепремиерът уточни, че през годините бяха отделени доста средства и за реставриране на културни паметници, и подчерта, че всеки един лев, отделен за археология, паметници и реставрация, е директна помощ за българския туризъм. Хората искат да посещават различни места и да научават за нови забележителности, допълни министър Николова и уточни, че експертизата на професора ще допринесе за популяризирането на най-интересните обекти от различни дестинации във вътрешността на страната.


Пътуванията с цел културно-исторически туризъм бяха основни през изминалата година и показаха, че са ключови за целия отрасъл, коментира проф. Овчаров. Според него трябва да се обърне още по-сериозно внимание на популяризирането му, защото има голям потенциал за развитие, който ще се отрази положително на целия сектор. Професорът изрази готовност за съвместна работа с Министерството на туризма, като посочи, че ще подкрепи инициативи, които ще допринесат за привличане на още повече посетители към археологическите, културните и историческите богатства на България.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион